به گزارش اخبار خودرو ، ماه گذشته آرجی میلر مدیر سابق فورد و رئیس دانشکده مدیریت بازرگانی دانشگاه استنفورد در سن ۱۰۱سالگی درگذشت.
در مراسم یادبود او برنادت کلاویر، یکی از اساتید این دانشگاه درباره میلر گفت: «زندگی آرجی میلر مملو از تاثیراتی باورنکردنی بود.» میلر کسی بود که در هفتاد سالگی برنامه تحصیلی دانشگاه استنفورد را دگرگون کرد.
در اصطلاحات مدیریتی تاثیرگذار بودن، میزان اثربخشی فرد در انجام وظیفه رهبری تعریف میشود. آرجی میلر همچنین کارنامه مدیریتی درخشانی را در کمپانی فورد موتور از خود به یادگار گذاشته است.
[caption id="attachment_207386" align="aligncenter" width="688"]
اویکیاز ۱۰جوانی بود که بعد از جنگ جهانی دوم توسط هنری فورد پسر به استخدام کمپانی خودروسازی فورد درآمد. این ۱۰نفر در زمان جنگ دوشبهدوش هم بهعنوان کارشناسان آمار برای شناسایی مختصات بمبها به فعالیت پرداخته بودند.
پساز جنگ آنها تصمیم گرفتند تخصص خود را بهصورت یکجا و گروهی برای فروش بگذارند و حاصل کار، یک رویکرد مدیریتی حرفهایتر برای فورد بعد از جنگ بود که در تلاش بود خود را از یک نسل مدیریت سنتی خلاص کند.
اینطور که در مجله همینگز کلاسیک کار نوشته شده است: «نجات فورد از باتلاق مغلطههای خانمانبرانداز و آشوب، کار یک نفر نبود، اما آرجی میلر بیتردید تاثیر بسیار زیادی بر نجات این کمپانی گذاشت. میلر کسی بود که میتوانست خود را با حقایق انبوه دادههای تفسیر شده وفق دهد و دیگران را جوری برانگیزد که از این حقایق بهصورتی منطقی استفاده کنند. استعداد میلر به او اجازه داد نبردی پیشبینی نشده را مدیریت کند و به بازسازی و احیای این غول خودروسازی که دچار مشکلات عدیده بود، کمک کند و با تربیت نسلی جدید از مدیران عالیرتبه به میراث نهایی خود تحقق بخشد.»
در نهایت میلر در سال۱۹۶۳ مدیر فورد شد و در سال۱۹۶۸ به سمت نایبرئیسی این خودروساز آمریکایی درآمد.
میلر بهرغم اختلافنظرهای شدیدش با فورد پسر تا سال ۱۹۸۶ در این شرکت باقی ماند و سکان فورد را رها نکرد و همین امر باعث شد همکارانش احترام بسیار فوقالعادهای را برای او قائل باشند.
تغییر شغل میلر و رفتن به محیط آکادمی، امری طبیعی بود، زیرا میلر قبل از جنگ نیز استاد دانشگاه بود. میلر در مقام رئیس دانشکده نیز یک دانشکده رده دوم را ازطریق آموزش و پژوهش به یکی از برترین دانشکدههای بازرگانی در ایالات متحده بدل کرد.
علاقهمندی اصلی او در این رشته اشتراکات بازرگانی و دولت بود. جیمز ون هورن، استاد دانشگاه استنفورد و همکار میلر در این دانشگاه درباره او میگوید: «میلر متعهدبه گسترده ساختن تجربیات دانشجویان بود. او معتقد بود که اگر شما با افراد و سازمانها درست رفتار کنید و به آنها کمک کنید که مدیران خوبی باشند، اوضاع میتواند بهتر شود.»
تاثیرگذاری ازطریق مدیریت بهتر، جزئی لاینفک از میراث میلر است و برای همین بد نیست مدیران در تمام مقاطع، خصوصا مدیران خودرویی، به تاثیری که از طریق رهبری بر افراد زیردستشان میگذارند، آگاه باشند. در اینجا به سه پرسشی که مدیران میتوانند تاثیرگذاری خود را با آنها ارزیابی کنند، نگاهی میاندازیم.
چگونه اوضاع را برای دیگران بهتر میکنید؟ به زبان سادهتر این که اگر نتوانید مدیریت کنید، از پس رهبری هم برنمیآئید. مدیران اثربخش اهدافی مشخص و روشن را مطرح میکنند و به افراد در رسیدن به آنها کمک میکنند. آنها همیشه برای پشتیبانی و البته ارزیابی نتایج حاصله آماده هستند.
چگونه اوضاع را برای سازمانتان بهتر میکنید؟ همسویی با مقاصد راهبردی برای اثربخشی مدیریت، بسیار لازم و ضروری است. هنگامی که این همسویی در یک دپارتمان وجود نداشته باشد، در تقابل با جریان کلی سازمان قرار میگیرد. مدیران هوشیار همیشه با اطمینان یافتن از آشنایی افراد با نقش خود و آگاهی از اینکه چگونه این نقشها بر عملکرد کلی تاثیر خواهند گذاشت، همسویی را بهوجود میآورند.
چگونه میتوانید تاثیرگذاری خود را توسعه دهید؟ این پرسش مستقیما به چیزهایی مربوط میشود که شما در مقام مدیر میتوانید انجام دهید تا تواناییتان در مدیریت را بهبود ببخشید. آیا بهلحاظ حرفهای در جریان همه چیز قرار دارید؟ آیا فرصتهای توسعه را دنبال میکنید؟ و شاید مهمتر از همه اینکه آیا به این فکر میکنید که بعدها چهطور از شما یاد خواهند کرد؟ نه فقط به خاطر اینکه شما بهدنبال تابلویی طلایی با نام حکشده خود بر روی دیوار هستید، بلکه به خاطر اینکه میتوانید بر رشد و بهبود مستمر تیم خود متمرکز باشید.
این پرسشها بهعنوان ابزاری برای مدیران ارائه شدهاند و به آنها در درک و شناسایی این کمک میکنند که چگونه کارهایی که انجام میدهند بر دیگران تاثیر میگذارد و اهمیت دارد. وقتی به زندگی افرادی مانند آرجی میلر نگاه میکنیم، میبینیم کارهایی که مدیران انجام میدهند، نهتنها بر سازمانهایی که به آنها خدمت میکنند، بلکه بر افراد جامعه نیز تاثیرگذار است.
*جان بالدونی استاد سرشناس مدیریت و مربی درسهای رهبری است. او ۱۳ کتاب در زمینه آموزش رهبری به رشته تحریر درآورده است که توسط انجمن مدیریت آمریکایی منتشر شدهاند.